27 Aralık 2019 Cuma

Galatasaray Nasıl Şampiyon Olur

 Sezona iyi bir kadro kurarak başlayan Galatasaray'da işler istenildiği gibi iyi gitmedi. Galatasaray sezonun ilk galibiyetini 3. haftada aldı. Bundan sonra ki oynadığı 13 maçta da ligde inişli çıkışlı bir performans sergileyen Galatasaray, ligin 16. haftasında 24 puanla 7. sırada yer alıyor. Bu süreçte sakatlıklar Galatasaray'ın canını sıktı; Falcao'nun uzun süren sakatlığı, aynı sürede yedek forvet Andone'nin beklenmedik sakatlığı, Luyindama'nın milli takımda sakatlanması. 

Bunların yanı sıra Terim'in ligin ilk yarısının sonu gelmeden  taraftar ocağa kadar sabredecek açıklaması, ligin ilk yarısının çöpe atıldığının resmiydi. Büyük umutlarla alınan Seri, Babel, Emre Mor istenilen performansı  verememesi ve son olarak Nzonzi'nin kadro dışı kalması Galatasaray'ın ilk devredeki yaşadığı sıkıntılar olarak göze çarptı.

 Gelelim sorumuza Galatasaray nasıl şampiyon olur? Ligin bitimine 18 hafta kaldı. Galatasaray bu maçlardan 9 tanesini kendi sahasında oynayacak. Bu maçların hepsini kazanmak zorunda Bu maçların hepsini kazandığını düşünürsek Galatasaray 51 puana gelecek. Bu süreçte zorlu deplasman maçları da Galatasaray'ı bekliyor. 20 Seneden beri kazanamadığı Kadıköy deplasmanı, Ligde bu sene  zirvenin gizli sahibi Sivasspor deplasmanı, şampiyonluk favorilerinden Başakşehir deplasmanı, Oynadığı iyi futbolla Alanyaspor deplasmanı. Galatasaray bu maçlardan alacağı ekstra puanlar şampiyonluk yolunda önemli bir adım atacak. Galatasaray, geri kalan deplasman maçlarının hepsini kazanmak zorunda.

 Gelelim kadro planlamasına Terim taraftar ocağa kadar sabredecek açıklaması yaptığına göre kafasında bir plan olmalı diye düşünüyorum. Mutlaka takımdan gönderilmesi gereken yabancı oyuncular var. Bunlardan biri kesin olarak Mariano. Diagne, geri dönecekse kiralık forvetimiz Andone'nin takımına geri gönderilmesi gerekir. Hem yabancı sayısını azaltmak hem de maaş bütçesini azaltmak gerekir. Şu an gündemde de olan hızlı kanat oyuncusu alınacağına göre Babel ya da Feghouli ikilisinden biri gönderilebilir. Benim oyum Babel'den yana. Oynadığı birçok maçta ıslıklanan Belhanda'nın satışına izin verilebilir ama Terim'in bu satışa sıcak bakacağını düşünmüyorum. Linnes ve Emre Akbaba'nın takıma dönüşü transfer etkisi yapacaktır. 
 ZORLU bir ikinci yarı Galatasaray'ı bekliyor. Fatih Terim 10. sezonunda 9. şampiyonluğunu alabilecek mi? izleyip, göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder