11 Eylül 2019 Çarşamba

Fenerbahçe'nin 1959 Öncesi Şampiyonlukları

 Fenerbahçe'nin, bu sezonun başında bolca dillendirdiği "28 şampiyonluk" mevzusu çığırından çıkmaya başladı. 4 sene öncesinde, 4. Yıldız mücadelesi veren takımlarından biri Galatasaray 22. şampiyonluğa ulaştı. Diğeri Fenerbahçe 19 şampiyonlukta kaldı.

 Fenerbahçe, cidden emeklerinin karşılığını mı istiyor? yoksa şampiyonluk sayısında  geride kalmışlığın verdiği avuntu mu? 

 Fenerbahçe'nin 1959'dan önceki şampiyonluklarından 6 tanesi "Milli Küme Şampiyonluğu" adında oynanmış. Formatı ise şu şekilde; "Millî Küme, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve İstanbul, Ankara ile İzmir'in o zamanlar en güçlü takımlarını kapsayan millî futbol ligidir."  Yani günümüzde oynanan lig ile alakası yok. Kalan 3 şampiyonluk da "Türkiye Futbol Birinciliği" adında oynanmış. Formatı ise şu şekilde; bu organizasyonda bölge (mıntıka) liglerinde şampiyon olan takımlar eleme usulüne göre karşılaşıp Türkiye şampiyonunu belirlemişlerdir"  Yani günümüzde oynanan lig ile alakası yok. 

 1959'dan önce diğer şampiyonlukları bulunan diğer takımlar da var. Yayıncı kuruluşun şampiyon takımlara daha fazla para verdiği ortamda, ligde bulunan diğer takımlar niye bunu dillendirmiyor. Yoksa, diğer takımlar bunu dert etmiyor olmalı. Ya da şampiyonluk sayısında geride kalma durumu olmadığı için bunu dert etmiyorlar.
https://www.tgrthaber.com.tr/ekonomi/bein-sports-kuluplere-yine-servet-dagitacak-252664

Olayın özeti; sahada oynayıp, geride kalan Fenerbahçe masa başında öne geçmek istiyor. Bu şampiyonluklar Fenerbahçe'ye verilirse, ne kadar mutlu olacak içleri rahat olacak mı? sahada kazanıp, geçmek varken masa başı oyunları tercih etmek tam da Fenerbahçel'nin yapacağı iş. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder