30 Ocak 2020 Perşembe

Yeni Bir Şampiyon Çıkar Mı

 Türkiye, 2010'lu yıllara yeni bir şampiyon takımı tanıyarak başlamıştı. Bursaspor 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe ile yarışıp şampiyon olmuştu. 2020'li yıllarında ise daha önce şampiyon olamayan Sivasspor, Başakşehir ve Alanyaspor şampiyonluk mücadelesi veriyor.

 2014'te kurulan Başakşehir, son üç sezondur şampiyonluk mücadelesi vermesine rağmen ipin ucunu bir türlü göğüsleyemedi. Sezona Okan Buruk ile  başlayan Başakşehir, lige iki mağlubiyetle başlayınca acaba Başakşehir dönemi sona mı erdi sorusu akıllara geldi. Başakşehir daha sonraki 16 hafta yenilmeyerek zirve yarışının içinde oldu. Okan Buruk yönetimindeki Başakşehir, 6. şampiyon olabilecek mi? izleyip, göreceğiz. Başakşehir, bu süreçte UEFA Avrupa Ligi maçlarına da çıkacak.

 Sezona Rıza Çalımbay yönetiminde başlayan Sivasspor, sezona başlarken sadece 8 oyuncusu bulunuyordu. yapılan transferlerle iyi bir takım kuran Sivasspor ligde 11 maçtır kaybetmiyor. Sivasspor, 2007-2008, 2008-2009 sezonlarında  şampiyonluk yarışı vermişti. Şu an 41 puanla lider durumda bulunan Sivasspor, Gaziantep maçından sonra 5 haftalık zor fikstüre girecek. (Başakşehir, Trabzon Alanya, Ankaragücü, Galatasaray)Bu 5 maçtan toplayacağı puanlar şampiyonluk yarışında hangi konumda olacağını gösterecek. 6. şampiyon Sivasspor olacak mı? izleyip, göreceğiz.

 Alanyaspor sezona iyi başlayan Anadolu takımlarından birisiydi. Alanyaspor bir ara düşüşe geçsede yarışın içinde kalmayı başardı. şampiyon olamazsa, bile ilk beş yarışının içerisinde olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder