24 Ağustos 2019 Cumartesi

Türk Futbolunda Bir Devrim


 20 Nisan 2000 Leeds United-Galatasaray maçı spikeri Ercan Taner, maç sonunda şu cümleyi söylemişti; “Türk Futbolunda bir dönemeç, Türk futbolunda bir devrim.” O zamanlar UEFA Finali bir devrimdi. Galatasaray bununla yetinmeyip, 17 Mayıs 2000 gecesi Arsenal’i yenerek kupayı aldı ve Türk futbolunda çıtayı bir adım daha yukarı taşıdı.

 Ercan Taner o sözleri söylemekte haksız sayılmazdı. O güne kadar hiçbir Türk takımı Avrupa finali görememiş. Milli takım bazında ise öyle ahım şahım bir başarı da yok.

  Bu kupa alındıktan sonra rakip takım taraftarları “Bizim UEFA kupamız var.” cümlesiyle kupayı küçümsedi. Kupa alındıktan hiçbir takım kupayı kazanmayı bırakın, finale kalma başarısı bile gösteremedi. En çok yaklaşan ise 2013 yılında Fenerbahçe’nin yarı finalde elenmesiydi.

  Galatasaray UEFA kupasının ardından Avrupa’da eskisi gibi başarılı olamadı. Şampiyonlar Liginde 2 kez çeyrek final oynama başarısı yakaladı. Arsenal ise o hezimetten sonra 1 Şampiyonlar Ligi finali oynadı. 1 kere daha UEFA finali oynayacak. Bunun nedeni ise en basitinden iki takımın bulunduğu ligi karşılaştırabiliriz. Şimdilerle Avrupa futbolunda 5 büyük lig dışında kimse kolay kolay finallere kalamıyor. Son olarak da inşallah bu başarıları bir kez daha Türk futbolunda izleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder