29 Ağustos 2019 Perşembe

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi Grup Analizi

 Galatasaray'ın, son 3 şampiyonlar grubu serüveninde baktığımızda çıktığı grup; Real Madrid, Juventus, Kopenhag takımlarından oluşuyordu. Çıkamadı gruplar ise şöyle;  Arsenal, Dormund, Anderlecht, ve Atletico Madrid, Benfica, Astana.

Üstteki yazdıklarım Galatasaray'ın gruptan çıkacağı anlamına gelmiyor. Sadece bir örnek vermek istedim.

 Kâğıt üstünde Real Madrid ve Psg takımları grubdan rahatlıkla çıkabilecek düzeyde ama maçlar sahada oynanıyor. Doğru taktik ve oyuncu seçimleriyle Galtasaray'ın az da olsa ilk 2'yi zorlayacağını düşünüyorum. 

 Takımlardan Real Madrid'e baktığımızda, bir başarı doymuşluğu vardı. Ronaldo'nun  ayrılışı da Real Madrid'i geçen sene etkilemişti.  Bu seneye baktığımızda Eden Hazard transferi yapıldı. Psg'ye baktığımızda ise, Arap sermayesine katıldıktan sonra yüksek bedelli transfer yapsalarda çeyrek finalden öteye geçemediler.  Galatasaray'ın bu iki takımdan aldığı her puan altın niteliğinde.

 Club Brugge ise tam bir kapalı kutu. Kağıt üzerinde baktığımızda, Galatasaray ile 3. yarışı verecek gibi duruyor.  Club Brugge maçları  Galatarasay için hedef maçları niteliğinde olacak. Galatasaray  açılış maçını deplasmanda Club Brugge ile oynayacak.  Bu maçın sonucu iki takım içinde grupta hangi rolde olduğunu gösterecek.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder